Man döms för misshandel efter att ha ”uppfostrat” dotters klasskamrat

En 53-årig man döms i Helsingborgs tingsrätt för misshandel av en nioårig pojke på en skolgård. Mannen hade irriterat sig på pojkens provocerande beteende och ansåg sig tvungen att ”uppfostra” honom.

I september 2016 skulle en nu 53-årig man lämna av sin dotter på en skola i Helsingborg. Han lade då märke till att en av dotterns klasskamrater, en nioårig pojke, betedde sig provocerande och vägrade komma till klassrummet.

53-åringen ska ha jagat pojken och tagit honom i örat för att få honom att gå till klassrummet. En elevassistent som närvarade vid händelsen har även berättat att mannen tryckte upp pojken mot ett staket och tog tag i hans båda öron. Han ska även ha kallat pojken ”djävulsunge”. Mannen har uppgett att han kände sig tvingad att agera då pojken störde de övriga eleverna. Han anser sig även ha gjort pojken en “tjänst” genom sitt agerande.

Tidigare ostraffad

Helsingborgs tingsrätt konstaterar att berättelserna om vad som skedde på skolgården skiljer sig åt. Den nioåriga pojken berättar om ett mer våldsamt händelseförlopp än vad 53-åringen berättar. Elevassistentens vittnesmål är enligt domstolen trovärdigt. Tingsrätten konstaterar även att foton som tagits efter händelsen styrker att det våld som elevassistenten berättat om verkligen skett.

På grund av vittnesmålen och fotografierna finner tingsrätten att det är styrkt att våldet ägt rum. Mannen döms därför för misshandel av normalgraden. Eftersom 53-åringen är ostraffad sedan tidigare bestäms påföljden till villkorlig dom och samhällstjänst. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till den nioåriga pojken.

 

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT

Källa: Nyhetsbyrån Blendow Lexnova

Fanny Karlsson

Fanny.Karlsson@alltomjuridik.se

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*