Man döms att betala sex kronor i skadestånd efter plånboksstöld – “har aldrig sett något liknande”

Det var i maj förra året som den 38-åriga mannen var i en elektronikbutik i Ronneby tillsammans med sin mamma för att köpa en dator. När de hade betalat för varan fick 38-åringen syn på en kvarglömd plånbok på disken som han stoppade på sig, skriver tidningen.

Mannen som kom att åtalas för stöld erkänner brott. Han har enligt tidningen uppgett att stölden ”var en ren impuls” och att han ångrar sig. Enligt mannen innehöll plånboken sex kronor, två bankomatkort och ett id-kort som gick ut 2010.

Den bestulne mannen, en 50-årig Ronnebybo, hävdar dock att han hade lånat 2 000 kronor av sin son och att han hade cirka 1 900 kvar i plånboken när han råkade glömma kvar den på disken.

Offer och gärningsman är med andra ord överens om hur det hela gick till men inte om innehållet i plånboken.

– Ramen är klar för rätten. Det är sex kronor eller 1 900 kronor som det handlar om, säger 38-åringens offentliga försvarare Pia Lindström till tidningen.

Då det inte finns någon annan bevisning i målet konstaterar Blekinge tingsrätt att ord står mot ord.

“Det är inte bevisat att plånboken innehöll mer än 6 kr”, skriver tingsrätten i domen.

Eftersom 38-åringen medgett den summan döms han att betala skadestånd till den bestulne mannen med sex kronor jämte ränta på beloppet från den 10 maj 2013 till dess att betalning sker.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Anna Persson/Vanja Eriksson

vanja.eriksson@blendow.se

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*