Kvinna importerade piratkopierade skor – stäms på 190 000 kronor

En 27-årig kvinna i Stockholm som erkänt att hon importerat in över 2 000 piratkopierade skor av märkena Converse och Nike stäms nu på totalt 190 000 kronor. Det rapporterar Metro.

Det var i början av mars i år som Tullverket stoppade och undersökte en container i Frihamnen i Stockholm. Containern visade sig innehålla 1 536 skor märkta Converse och 504 skor märkta Nike, enligt tidningen Metro.

Tullverket fattade misstankar om att det rörde sig om piratkopierade skor och kontaktade därför skotillverkarna Converse och Nike som, enligt tidningen, bekräftade att det inte var deras produkter.

Mottagaren av containern, en 27-årig kvinna i Stockholm, erkände att det var kopior beställda från Kina och gick med på att produkterna skulle förstöras.

Både Nike och Converse (som ägs av Nike sedan år 2003) krävde kvinnan på ersättning för den olovliga importen.

27-åringen ska emellertid ha vägrat att betala varpå skoföretagen nu väljer att dra henne inför domstol.

I den stämningsansökan som lämnats in till Stockholms tingsrätt yrkar skoföretagen på ersättning från kvinnan om totalt cirka 190 000 kronor, uppger tidningen.

Foto: TT

Vanja Eriksson/Anna Persson

vanja.eriksson@blendow.se

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*