Kvinna dödshotade sin advokat – åtalas

En 44-årig kvinna från Småland som i tingsrätten dömts för ofredande mot en man har erkänt att hon dödshotade sitt juridiska ombud i hopp om att bli av med henne inför hovrättsförhandlingen. 44-åringen åtalas nu för olaga hot, rapporterar Smålandsposten.

En 44-årig kvinna från Småland har åtalats för olaga hot.

Enligt åtalet ska hon i slutet av januari i år ha ringt in till hovrätten i Jönköping och velat bli av med sitt juridiska ombud inför huvudförhandlingen i Göta hovrätt. När fiskalen, som tog emot kvinnans samtal, meddelade att domstolen ansåg att hon behövde en advokat vid sin sida ska hon ha ”spårat ur”, enligt åtalet.

Enligt fiskalen ska hon ha skrikit att hon tänkte döda advokaten om hon kom till den utsatta huvudförhandlingen i Göta hovrätt, uppger tidningen.

Advokaten, som ska ha informerat om samtalet samma dag, polisanmälde den 44-åriga klienten.

Två dagar senare ska 44-åringen ha ringt in ytterligare ett dödshot, enligt åtalet. Den här gången till advokatkontoret i Växjö där hennes ombud arbetar, uppger tidningen. Även det samtalet anmäldes till polisen och den 44-åriga kvinnan har nu åtalats för olaga hot.

Kvinnan har erkänt att hon dödshotade advokaten men säger i polisförhören att hon aldrig skulle skada någon annan, enligt tidningen.

Foto: TT

Anna Persson/Vanja Eriksson

vanja.eriksson@blendow.se

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*