Konsumenternas ställning på finansmarknaden stärks

Finansinspektionen startar nu ett nytt verksamhetsområde, Konsumentskydd – vars syfte är att stärka konsumenters ställning på finansmarknaden.

För att även fortsättningsvis ha konsumentskyddsfrågorna i fokus skapar nu Finansinspektionen (FI) ett nytt verksamhetsområde: Konsumentskydd. Verksamheten kommer att ledas av Malin Omberg, som tidigare varit chef på staben Ekonomisk analys på FI.

– Vi kommer att fokusera på ett av FI:s huvuduppdrag, att värna ett gott konsumentskydd på finansmarknaden. Genom att skapa ett eget verksamhetsområde för konsumentskydd kan vi förhoppningsvis ännu bättre tydliggöra och lyfta dessa frågor, säger Malin Omberg, numera chef för Konsumentskydd på FI.

Det nya verksamhetsområdet kommer att vara igång den 1 april. Sammantaget kommer omkring 85 personer att arbeta på Konsumentskydd.

Vad innebär detta i praktiken?

  • Genom att FI värnar ytterligare om konsumenter och deras skydd på marknaden kan detta leda till en översikt av befintlig konsumentlagstiftning.

 

Foto: Malin Omberg, chef för Konsumentskydd på FI

Anna Persson/Vanja Eriksson

vanja.eriksson@blendow.se

vanja_100

 

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*