KO stämmer PPM-förvaltningsbolag

Konsumentombudsmannen, KO, stämmer PPM-förvaltningsbolaget Prognosia och kräver att ett vite på en halv miljon kronor döms ut. Detta sedan bolaget, enligt KO, har brutit mot ett tidigare utfärdat förbudsföreläggande.

Det var i fjol som Konsumentombudsmannen kritiserade Prognosia för att ringa säljsamtal till konsumenter på deras mobiltelefoner, utan att de gett sitt samtycke till det. Detta är någonting som strider mot god marknadsföringssed.

KO utfärdade ett förbudsföreläggande till Prognosia förenat med ett vite på 500 000 kronor som bolaget godkände. Det innebar att bolaget gick med på att upphöra med de otillåtna säljsamtalen samt var medvetna om vilken konsekvens fortsatta säljsamtal kunde innebära. Men det löftet har bolaget nu brutit, menar KO.

Enligt flera anmälningar till Konsumentverket bekräftas det att Prognosia har fortsatt att ringa säljsamtal till konsumenter på deras mobiltelefoner, utan att konsumenterna har godkänt det i förväg.

Enligt KO rör det sig om ett tydligt brott mot förbudsföreläggandet. KO har därför nu stämt Prognosia i Stockholms tingsrätt för att få vitet på en halv miljon utdömt.

Vad innebär detta i praktiken?

  • Vill du spärra din telefon helt för obeställda telefonsamtal i marknadsförings-, försäljnings- eller insamlingssyfte? Klicka här och läs mer >>>

 

Foto: TT

Vanja Eriksson

vanja.eriksson@blendow.se

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina frågor

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Vill du ha kostnadsfri rådgivning?
Boka en tid med oss, när det passar dig!

Boka rådgivning så ser vi hur vi kan hjälpa just er verksamhet med juridiken. – helt kostnadsfritt. Välj en tid som passar dig och låt våra experter ge dig de verktyg du behöver.

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till webbinarium, avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar, webbinarium
och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Välj ditt lösenord
Samtycke*