Saab-ägare nekades rekonstruktion

På torsdagen beslutade Vänersborgs tingsrätt att avslå National Electric Vehicle Sweden AB:s ansökan om företagsrekonstruktion. NEVS har nu inkommit med en ny ansökan.

Företagsrekonstruktion innebär ett förfarande där en juridisk person, som bedöms ha en god affärsidé men som av någon anledning har råkat i ekonomiskt trångmål, kan rekonstrueras utan konkurs.

Enligt tingsrättens bedömning i det aktuella fallet var uppgifterna i NEVS ansökan om de avsedda finansiella lösningarna vaga och helt odokumenterade. Det saknas till exempel rimligt precisa uppgifter om finansieringsbehovet över tid, och om när och med vilka belopp medel kan komma att inflyta, skrev domstolen i ett pressmeddelande.

Tingsrätten konstaterade också att NEVS inte har säkrad likviditet för att uppfylla sina förpliktelser under rekonstruktionen, samt att NEVS inte har lämnat sådana uppgifter att realismen i bolagets förväntningar att uppfylla förpliktelserna kan bedömas.

Efter tingsrättens beslut meddelande NEVS att man tänker överklaga. Tingsrätten har nu mottagit en ny ansökan om företagsrekonstruktion från NEVS.

Vad innebär detta i praktiken?

  •  För att ansöka om företagsrekonstruktion och därmed en chans att rädda ett företag i tillfälligt ekonomiskt trångmål så ska en ansökan om detta lämnas in till tingsrätten.

 

Foto: TT

Vanja Eriksson

vanja.eriksson@blendow.se

 

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*