Så undviker du risker med en kombination av revisor och bolagsjurist

För företag är att skapa och hantera avtal en viktig del av verksamheten. Många mindre företag förlitar sig på sin revisor för att upprätta sina avtal, men revisorers huvudsakliga verksamhet är inte att upprätta avtal – dessutom måste revisorn agera opartiskt och självständigt gentemot sin klient.

Revisorn är en viktig komponent för ett företag och bidrar till att stärka förtroendet för företaget genom sin opartiska granskning av företagets finanser och förvaltning. Däremot är revisorn inte jurist och arbetar inte dagligen med rent juridiska frågor. En revisor måste dessutom agera opartiskt och självständigt gentemot sina klienter.
– Att komplettera revisorn med en juridisk rådgivare är därför en mycket smart lösning för en företagare, säger Maria Bengtson, Chefsjurist på Allt om Juridik
 

Det är alltid företaget och styrelsen som bär huvudansvaret för att avtal är korrekta och i linje med lagstiftningen.

– Jag ser kombinationen av revisor och juridisk rådgivare som den perfekta lösningen för företagare. Låt revisorn granska finanserna och förvaltningen och låt juristen hjälpa till med de juridiska frågorna såsom t.ex. granskning och upprättande av avtal. Vi är båda viktiga men är bra på olika områden, säger Maria Bengtson. 

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina frågor

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Vill du ha kostnadsfri rådgivning?
Boka en tid med oss, när det passar dig!

Boka rådgivning så ser vi hur vi kan hjälpa just er verksamhet med juridiken. – helt kostnadsfritt. Välj en tid som passar dig och låt våra experter ge dig de verktyg du behöver.

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till webbinarium, avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar, webbinarium
och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Välj ditt lösenord
Samtycke*