“Ren avrättning” av trebarnspappa – hustru och “älskare” döms

En natt i december 2016 sköts en trebarnspappa ihjäl i en lägenhet som han och hans familj bodde tillfälligt i med anledning av en stundande utlandsflytt. Hela familjen sov vid tillfället på golvet i vardagsrummet på markplan och mördaren slog under natten sönder ett fönster och öppnade eld mot mannen, som träffades av nio pistolskott.

Polisens misstänkte tidigt mannens hustru och en 35-åring man, som hustrun sedan några månader tillbaka haft en relation med. Det fanns flera omständigheter som pekade på att de låg bakom mordet. Bland annat har kvinnan vid upprepade tillfällen skickat information till 35-åringen om var hennes man befunnit sig vid olika tillfällen. Hon har dessutom mitt i natten, en timme före mordet, skickat ett sms med ordet ”hej” till 35-åringen. Detta har enligt åklagaren varit kod för att 35-åringen ska komma och utföra mordet.Både 35-åringen och kvinnan har dessutom, samma dag som mordet, gjort sig av med sina respektive telefoner.

Polisen har även hittat en tomhylsa i lägenheten med 35-åringens DNA på och dessutom kunnat säkra en patron hemma hos honom som haft koppling till mordvapnet. Enligt ett expertutlåtande har den som sköt mannen varit en mycket skicklig skytt – något som stämmer överens med 35-åringen, som bland annat vunnit tävlingsmedaljer i mörkerskytte.

Tingsrätten anser att det står klart att 35-åringen har mördat mannen och att kvinnan har lämnat “nödvändiga upplysningar” om förhållanden på mordplatsen. De döms därför för mord respektive mordförsök. Enligt domstolen handlar det om en ”regelrätt avrättning” som varit ”mycket förslagen”.

35-åringen döms till livstids fängelse medan kvinnan döms till 12 års fängelse.

__________________________________

Författare: Sophia Lindstedt, Allt om Juridik

Källa: Blendow Lexnova

Foto: Johan Nilsson / TT

Västmanlands tingsrätt B 2379-17

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina frågor

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Vill du ha kostnadsfri rådgivning?
Boka en tid med oss, när det passar dig!

Boka rådgivning så ser vi hur vi kan hjälpa just er verksamhet med juridiken. – helt kostnadsfritt. Välj en tid som passar dig och låt våra experter ge dig de verktyg du behöver.

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till webbinarium, avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar, webbinarium
och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Välj ditt lösenord
Samtycke*