Män brände ner våldtäktsoffers hus

Fyra män dömts till fängelse mellan fyra och sex år för mordbrand efter att ha bränt ner en kvinnas hus i Veddige.

En 37-årig man häktades misstänkt för att ha våldtagit en 30-årig kvinna. Våldtäkten hade enligt kvinnan ägt rum i mannens bostad i en villavagn och kvinnan fick morgonen därpå uppsöka läkarvård. Hon ska även ha blivit hotad till livet om hon anmälde våldtäkten.

Efter att kvinnan fick reda på att 37-åringen blivit frisläppt reste hon, tillsammans med sin man, till Danmark. Väl i Danmark fick de reda på att deras hus stod i brand.

Ett äldre syskonpar, 85 och 90 år gamla, som bodde på övervåningen tog sig enligt egen utsago ”hals över huvud ut ur huset” och fick föras till sjukhus.

Tingsrätten ansåg, utifrån utredningen i målet, att 37-åringen haft ett starkt motiv för att vilja skada eller hämnas på kvinnan.

Polisen har dessutom funnit stöldgods från familjen i en bil som 37-åringen, tillsammans med tre ytterligare män, använt vid gärningstillfället, konstaterade domstolen.

37-åringen, samt en 29-årig man och en 30-årig man, döms nu till sex års fängelse för grov stöld och mordbrand. En 20-årig man döms istället till fyra och ett halvt års fängelse.

Vad innebär detta i praktiken?

  • I och med att agerandet får presumeras har skett i straff att skrämma kvinnan eller hämnas för polisanmälandet så talar mycket för att det har tagits i beaktandet vid straffbestämningen.

 

Foto: TT

Emma Martinsson/Vanja Eriksson

vanja.eriksson@blendow.se

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina frågor

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Vill du ha kostnadsfri rådgivning?
Boka en tid med oss, när det passar dig!

Boka rådgivning så ser vi hur vi kan hjälpa just er verksamhet med juridiken. – helt kostnadsfritt. Välj en tid som passar dig och låt våra experter ge dig de verktyg du behöver.

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till webbinarium, avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar, webbinarium
och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Lösenord
Samtycke*