Kvinna bedrev koppleriverksamhet i massagesalong

En enig tingsrätt har dömt en 49-årig kvinna till fyra månaders fängelse för koppleri. De två män som var åtalade för köp av sexuell tjänst frias dock från misstanke om brott.

En idag 49-årig kvinna åtalades för att ha bedrivit koppleriverksamhet i två massagesalonger, en i Jönköping och en i Ulricehamn.

Rätten anser nu att det är bevisat att kvinnan har främjat att hennes anställda haft sexuella förbindelser mot ersättning genom att tillhandahålla personal och lokal, samt att hon på ett otillåtet sätt dragit ekonomisk nytta av att hennes anställda haft sexuella förbindelser mot ersättning. Genom den bevisning som lyfts fram under förhandlingarna har åklagaren dessutom, menar rätten, lyckats bevisa att huvuddelen av de kunder som lämnat spermaspår efter sig också har köpt sexuella tjänster.

Tingsrätten har dock bara funnit det styrkt att koppleribrott har begåtts i salongen i Jönköping. Det har alltså inte gått att fastslå att anställda har utfört sexuella tjänster i salongen i Ulricehamn och kvinnan frias därför för koppleri i den delen.

Påföljden för kvinnan bestäms nu till fyra månaders fängelse.

Kvinnan kommer att förbli häktad fram till dess att fängelsestraffet kan verkställas. Detta eftersom det enligt rätten finns risk att hon avviker eller på annat sätt undandrar sig påföljd om hon försätts på fri fot.

De två män som varit medtilltalade i målet för köp av sexuell tjänst har båda nekat till anklagelsen om brott.

Tingsrätten gör nu bedömningen att den bevisning som åklagaren lagt fram mot männen inte är tillräcklig för en fällande dom och friar därför männen helt. Med hänsyn till männens förklaring kan det inte uteslutas att den sperma som polisen funnit på platsen kan ha lämnats av dem utan någon medverkan från personalens sida, menar rätten.

Vad innebär detta i praktiken?

  • Det är tillåtet att sälja sexuella tjänster i Sverige, det är däremot inte tillåtet att tjäna pengar på att andra säljer sexuella tjänster eller att köpa sådana. Om du har misstankar om att dylik verksamhet sker, kontakta polisen på 114 14.

 

Foto: Karin Grip/SvD/TT

Ebba Wigerström/Vanja Eriksson

vanja.eriksson@blendow.se

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina frågor

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Vill du ha kostnadsfri rådgivning?
Boka en tid med oss, när det passar dig!

Boka rådgivning så ser vi hur vi kan hjälpa just er verksamhet med juridiken. – helt kostnadsfritt. Välj en tid som passar dig och låt våra experter ge dig de verktyg du behöver.

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till webbinarium, avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar, webbinarium
och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Välj ditt lösenord
Samtycke*