Vi uppdaterar vår site för att ge er en bättre kundupplevelse. Vid eventuella fel, kontakta gärna vår support på info@alltomjuridik.se så hjälper vi dig så fort vi kan.

Hemulen.se går till Muminföretag

Stiftelsen för internetinfrastruktur beslutar att domännamnet hemulen.se ska överföras till Moomin Characters Oy Ltd i ett tvisteförfarande. 

Moomin Characters Oy Ltd är ett finskt familjeföretag som bevakar och förvaltar de immaterialrättsliga rättigheter som hänför sig till författaren Tove Janssons böcker om Mumintrollen.

Anledningen bakom beslutet kommer delvis på grund av att Hemulen, som är en av huvudkaraktärerna i böckerna, är intresserad av bland annat botanik.

Tvistelösaren anser också att innehavaren, som bedriver näthandel med syntetiska droger som ska efterlikna vissa växtbaserade droger, har registrerat domänen i ond tro och inte har någon rätt eller något berättigat intresse till den.

Vad innebär detta i praktiken?

  • Den som ansöker om ett domän först får den. En prövning i efterhand kan dock göras. Lär mer här >>

 

Foto: TT

Källa: Nyhetsbyrån Blendow Lexnova

Ellen Sjöberg

ellen.sjoberg@alltomjuridik.se

Ellen_sjoberg_130_87

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2023 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Bli medlem gratis

Registrera dig och få tillgång till gratis kurser och avtalsmallar.
Samtycke*