God jul och gott nytt år!

Allt om Juridik vill passa på att önska alla läsare en riktigt god jul och ett gott nytt år! Så här i juletider finns det några små juridiska tips och tricks som kan hjälpa dig när du ska köpa julklappar.

Tänk på att affärer inte har en skyldighet att erbjuda öppet köp. Enligt lagen har du rätt till bytesrätt, förutsatt att varan inte är skadad, eller köpt med förbehåll, till exempel på rea. Fråga därför alltid när du köper något, så du inte fastnar med ett tillgodokvitto.

Om du ger en riktigt stor julklapp kan det vara bra att skriva ett gåvobrev, så det inte blir några missförstånd. Under fliken ”gratis mallar” hittar gåvobrevsmallar för både fast och lös egendom.

Till sist vill vi upplysa om en lag i Minnesota, USA, som förbjuder kvinnor att klä ut sig till jultomten. Straffet? Upp till 30 dagar i fängelse…

Nu trappar vi ner lite på uppdateringen här på sidan, och återkommer med full fart i januari!

God jul önskar redaktionen!

 

Foto: Vegard Wivestad/TT

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina frågor

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Vill du ha kostnadsfri rådgivning?
Boka en tid med oss, när det passar dig!

Boka rådgivning så ser vi hur vi kan hjälpa just er verksamhet med juridiken. – helt kostnadsfritt. Välj en tid som passar dig och låt våra experter ge dig de verktyg du behöver.

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till webbinarium, avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar, webbinarium
och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Välj ditt lösenord
Samtycke*