Frisörsalong behöver inte flytta från lokal

En hyresvärd sa upp en frisörsalongs lokalhyresavtal eftersom en mängd unga män med kopplingar till kriminella nätverk uppehöll sig i och utanför salongen. Tingsrätten anser att kvinnan som äger frisörsalongen inte har gjort något fel och att frisörsalongen inte behöver avflytta från lokalen.

En kvinna hyrde en lokal för att bedriva frisörsverksamhet. Efter några år sa hyresvärden upp hyresrätten till lokalen till omedelbart upphörande. Som anledning uppgav hyresvärden att kvinnan brustit i tillsyn av lokalen. Detta då det uppehållit sig grupper av pojkar, som har kopplingar till kriminella nätverk, i och utanför lokalen samtidigt som kvinnan inte varit där. Kvinnan motsatte sig flytten och uppgav att en anställd har arbetat i lokalen när hon inte varit där.

Tingsrätten ansåg att det var klarlagt att kvinnan inte hade varit i lokalen under i vart fall större delen av den tid som salongen varit öppen, samt att många unga män kopplade till organiserad brottslighet hade uppehållit sig i och utanför lokalen. Hyresrätten är dock inte förverkad bara för att personer med kopplingar till kriminellt nätverk rör sig vid lokalen. Tingsrätten konstaterade att det inte påståtts att det kommit klagomål från kringliggande verksamheter eller att grupperna av män var ett sådant stort problem att det ska leda till att hyresavtalet ska sägas upp. Frisörsalongen behövde därför inte avflytta från lokalen.

___________________________________

Författare: Veronica Borg, Allt om Juridik

Källa: Blendow Lexnova

Foto: Staffan Löwstedt / SvD / TT

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Bli medlem gratis

Registrera dig och få tillgång till gratis kurser och avtalsmallar.
Samtycke*