Domstol polisanmäler anställd

En domstol i Mellansverige har anmält en av sina anställda både till polisen och till personalansvarsnämnden, rapporterar SVT.

En kvinna anställd vid en domstol i Mellansverige misstänks för att ha använt en av arbetsgivarens mobiltelefoner för att bland annat spela på nätkasinon.

Det handlar om kostnader på totalt 20 600 kronor som domstolen ska ha fakturerats för, uppger SVT.

Kvinnan som uppges ha stora skulder hos kronofogden och dokumenterade problem med sitt spelberoende har nu polisanmälts av domstolen.

Domstolen har även skickat in en anmälan till personalansvarsnämnden med krav på att hon avskedas. Anledningen är att hon anses vara en säkerhetsrisk, uppger SVT.

Vad innebär detta i praktiken?

  • Innan du som arbetsgivare fattar ett beslut om avsked eller uppsägningar bör du först diskutera saken med din fackförening för att vara säker på att allt går korrekt till. Allt om Juridik erbjuder flera kostnadsfria avtalsmallar som passar för dessa ändamål >>>

 

Foto: TT

Vanja Eriksson

vanja.eriksson@blendow.se

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina frågor

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Vill du ha kostnadsfri rådgivning?
Boka en tid med oss, när det passar dig!

Boka rådgivning så ser vi hur vi kan hjälpa just er verksamhet med juridiken. – helt kostnadsfritt. Välj en tid som passar dig och låt våra experter ge dig de verktyg du behöver.

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till webbinarium, avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar, webbinarium
och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Välj ditt lösenord
Samtycke*