Sexuella trakasserier på arbetsplatsen – arbetsgivarens skyldigheter

I den här minikursen, som är helt kostnadsfri, får du lära dig om trakasserier och sexuella trakasserier. Kursen syftar till att öka medvetenheten, främja en trygg arbetsmiljö och skapa ett inkluderande arbetsklimat för alla. Föreläsaren går bland annat igenom vad som krävs för att trakasserier och sexuella trakasserier ska anses föreligga enligt diskrimineringslagen, arbetsgivarens skyldigheter, inom vilka områden förbudet mot trakasserier gäller samt om det repressalieförbud som diskrimineringslagen uppställer.

Ämnet sexuella trakasserier är viktigt för alla på arbetsplatsen att känna till och kursen är därför mycket relevant för såväl arbetsgivare som arbetstagare. Om du är arbetsgivare får du genom den här kursen lära dig om dina skyldigheter och även användbara tips för hur du kan arbeta förebyggande för att sexuella trakasserier på arbetsplatsen aldrig ska behöva uppstå.

 

Kursinnehåll

  • Definitioner enligt diskrimineringslagen
  • Arbetsgivarens skyldigheter
  • Repressalieförbudet
  • Checklista för att upprätta policys, riktlinjer och rutiner
  • Två rättsfall från Arbetsdomstolen

 

Längd: 11 min

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*