”Kroppsvisiterande” vårdare får fängelse för sexuellt ofredande

En 24-årig man åtalades efter att ha sexuellt utnyttjat tre olika kvinnor. Mannen var anställd som vårdare på en psykiatrisk akutmottagning och övergreppen har skett i samband med att han utfört kroppsvisitationer. Mannen döms därför till ett års fängelse.

En man åtalades vid Stockholms tingsrätt för att ha utnyttjat tre olika kvinnor sexuellt. Mannen arbetade vid tiden för övergreppen som vårdare på en psykiatrisk akutmottagning. Ett av övergreppen har skett just i samband med tjänsten. Den utsatta kvinnan har berättat att mannen ska ha utfört flera “kroppsvisitationer” på henne och då “fokuserat” på hennes rumpa och bröst. Han ska dessutom ha erbjudit henne att köpa narkotika av honom samt försökt att tvinga henne att utföra oralsex på honom. I samband med detta hotade mannen kvinnan med att han skulle ”slå sönder varje ben i hennes kropp och därefter slå ihjäl henne” om hon berättade för någon.

De andra två kvinnorna utsattes för liknande övergrepp. Vid båda tillfällena har mannen gått fram till dem, visat upp en bricka och utgett sig för att vara polis. Därefter har han “kroppsvisiterat” dem. I ett av fallen har han tvingat en av kvinnorna att kissa i en flaska. 

Mannen själv har erkänt uppgifterna i stort och uppgett att han ville ”skoja till det”. Mannen döms därför till sexuellt ofredande, övergrepp i rättssak för hotet samt föregivande av allmän ställning för att ha utgett sig för att vara polis. Påföljden blir ett års fängelse och mannen ska även betala 45 000 kronor i skadestånd till kvinnorna.

Foto: Henrik Montgomery / TT 

Källa: Nyhetsbyrån Blendow Lexnova

Pinak stor 3.2

Pinak Chakraborty

pinak.chakraborty@alltomjuridik.se

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*