VIDEO: Kraftigt skärpta skatteregler för fåmansföretagare – ”man bör oroa sig”

Äger du en kvalificerad andel i ett fåmansföretag? I så fall omfattas du av de så kallade 3:12 reglerna som består av skatteregler för just fåmansföretag.

Nyligen presenterade regeringens utredning ett förslag på hur reglerna avseende beskattning av utdelning och kapitalvinst för delägare i fåmansföretag ska ändras. Förändringarna innebär kraftiga regelskärpningar – bland annat höjd skatt samt begränsade möjligheter att beräkna sitt lågbeskattade utrymme. Enligt förslaget ska reglerna börja gälla 1 januari 2018, men förslagen om exempelvis höjt löneuttagskrav måste beaktas redan under 2017, eftersom löneuttagskravet ska uppfyllas året före beskattningsåret.

Det är därför av stor vikt för dig som fåmansföretagare att redan nu ta fram en strategi för exempelvis hur vinster i företaget ska användas under kommande år.

Allt om Juridik har pratat med advokat Mats Anderson som reder ut varför man som företagare bör oroa sig för de föreslagna ändringarna och varför man bör uppmärksamma dem i tid.

Är du intresserad av att lära dig mer om 3:12 och de föreslagna ändringarna? I så fall kan vi du anmäla dig till vår halvdagskurs där advokat Mats Anderson kommer att ge konkreta råd om hur du bäst hanterar och förbereder dig för dessa nya regler.

Läs mer om kursen här.

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*