Förskolepraktikant åtalas för sexbrott mot 13 barn

Kammaråklagare Linda Caneus har väckt åtal mot den 21-årige man som är misstänkt för sexbrott mot totalt 13 barn på en förskola i Högsby kommun.

Den 21-åriga mannen var praktikant på förskolan under ett par månader och under den tiden misstänks han för att ha begått ett flertal sexövergrepp mot barn.

Mannen åtalas nu på 26 punkter bland annat för grov våldtäkt, grovt sexuellt utnyttjande och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

21-åringen har erkänt att han har förgripit sig på barnen men har förnekat att det skulle röra sig om grova brott.

Åklagaren har å sin sida sagt att brotten ska betraktas som grova eftersom det handlar om små barn och övergrepp som begåtts på förskolan, där barn har rätt att känna sig trygga.

Mannen har tidigare genomgått en mindre sinnesundersökning som konstaterade att han har en hjärnskada efter en allvarlig bilolycka i tioårsåldern samt att han kan lida av en allvarlig psykisk störning.

Just nu pågår en större sinnesundersökning av 21-åringen på rättsmedicinalverket i Göteborg. Undersökningen, som kommer ge svar på om mannen har en allvarlig psykisk störning, väntas bli klar om någon vecka.

Foto: TT

Anna Persson/Vanja Eriksson

vanja.eriksson@blendow.se

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*