“Företagare vill inte lägga tid på att lösa rättsliga problem” – ny plattform för vardagens affärsjuridik

Allt om Juridik lanserar en ny digital plattform för att höja den juridiska kompetensen hos små och medelstora företag. ”Företagare vill driva sina verksamheter och inte lägga tid och pengar på den rad juridiska problem de attackeras av”, säger VD:n Marcus Bouvin.

Allt om Juridik är ett “systeraffärsområde” till Dagens Juridik och kombinerar juridiska nyheter med en rad juridiska tjänster för små- och medelstora företag – bland annat avtalsmallar, tjänsten Företagsavtal och E-Learning.

– E-Learning växer så det knakar! Formatet är perfekt för att lyfta kompetensen hos småföretagens beslutsfattare då ofta tid och budget saknas för att gå på dyra fysiska kurser, säger Marcus Bouvin, VD för Blendow Publishing AB.

– Antalet kurser växer snabbt och tillsammans med duktiga juridiska experter för vi juridiken närmare företagarna.

Tjänsten Företagsavtal innebär att företagare kan få svar på vardagliga frågor om juridik som uppkommer inom ramen för deras verksamhet.

– Det är enkelt, snabbt och kostnadseffektivt. Våra jurister kan ge vägledning till en fast och förutsägbar kostnad.

– Responsen från marknaden är oerhört positiv och vi märker att många har saknat den här möjligheten – att på ett enkelt sätt ta till sig juridiken.

Ligger vikten på en fortlöpande kompetensförhöjning eller på att kunna söka svar när man har hamnat i en specifik situation?

 – Både och… För att kunna söka svar i en specifik situation är det bra om man fortlöpande höjer sin juridiska kompetens. Det handlar inte om att man ska bli jurist utan att lära sig se varningstecken i tid och undvika tråkigheter.

Hur ser möjligheterna ut för icke-jurister, till exempel företagare och entreprenörer, att ta sig fram genom dagens juridiska djungel?

 – För vanliga företagare och beslutsfattare är vardagen oerhört tuff och det är ofta så att den som vet mest lyckas bäst. Det här handlar om att lära sig mer om vilka vanliga fel kollegor begår så att man kan undvika dem själv genom en enklare typ av vägledning och rådgivning.

Hur har responsen på Allt om Juridik varit hittills?

 – Minst sagt bra då detta verkligen förenklar vardagen för företagare. De vill driva sina verksamheter, inte lägga tid och pengar på den rad av juridiska problem som de attackeras av.

– Ingen tror att det ska hända en själv förrän det gör det och då känns det som att det alltid händer just mig. Med Allt om Juridiks tjänster minskar man aktivt risken att bli en del av den tråkiga statistiken.

Källa: Dagens Juridik

 

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina frågor

Dela

Certifierad E-handel
Allt om Juridiks webbplats är en Certifierad E-handel, vilket innebär att du kan handla tryggt hos oss med ett köpskydd om något skulle bli fel.
© 2024 Allt Om Juridik. All rights reserved.

Logga in

Vill du ha kostnadsfri rådgivning?
Boka en tid med oss, när det passar dig!

Boka rådgivning så ser vi hur vi kan hjälpa just er verksamhet med juridiken. – helt kostnadsfritt. Välj en tid som passar dig och låt våra experter ge dig de verktyg du behöver.

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till webbinarium, avtalsmallar och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Företagsuppgifter
3
Lösenord
Samtycke*

Logga in

Bli gratismedlem!

Registrera dig och få tillgång till avtalsmallar, webbinarium
och nyhetsbrev.
1
Kontaktuppgifter
2
Välj ditt lösenord
Samtycke*