9 mars, 2016

Allt om Juridik söker extraskribenter

Allt om Juridik är en del av Blendow Publishing AB och är en nyhets- och informationssida om juridik som riktar sig till icke-jurister; företrädesvis småföretagare och andra intresserade. Allt om Juridik har funnits i cirka två år och vi utvecklar hela tiden vår verksamhet.

Allt om Juridik har ett stort gratisinnehåll, där tyngdpunkten ligger i våra artiklar om aktuell och matnyttig juridik. Syftet med artiklarna är att en icke-jurist ska kunna ta till sig budskapet och förhoppningsvis förstå hur juridiken fungerar i praktiken. Utöver nyhetsartiklarna har Allt om Juridik gratis avtalsmallar och gratis information om juridik och rättsväsendet i stort. Dessutom finns ett antal premiumtjänster som riktar sig mot företag, såsom vår populära kursdag Juridikdagen och vårt Trygghetspaket – där vi erbjuder fördjupad vägledning och information.

Vi har stor efterfrågan på nyhetsartiklar och söker därför fler skribenter till vår redaktion. Tjänsten kan utvecklas efter hand, men inledningsvis söker vi skribenter som i hög grad arbetar på distans och löpande skriver ett antal artiklar avsedda för publicering på Allt om Juridik. Kontinuerlig arbetsledning och dialog gällande upplägg och publicering förs med ledningen på Allt om Juridik.

Vi söker dig som:

  • Är juridikstuderande eller i övrigt har mycket goda juridiska kunskaper. Du bör ha studerat civilrätt och processrätt.
  • Är noggrann och duktig att uttrycka dig i skrift. Det är viktigt att du klarar att ”översätta” juridiskt innehåll till ett lättsmält format, riktat till en läsare som inte är juridiskt skolad. Detta kräver att du klarar att skriva ledigt och förenklat, utan att tappa väsentlig information och nyans.
  • Är samarbetsvillig och flexibel. Du hanterar variation i arbetet och klarar att lösa problem. Du tål att ta emot konstruktiv kritik och att dina texter kan ändras av redaktionen – och ibland även generera respons eller kritik från läsare.

 

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till nils.ivars@alltomjuridik.se. Bifoga gärna betygsdokument från juristprogrammet och andra intyg. Journalistiska erfarenheter är meriterande. Tillsättning sker löpande.

Vi kontaktar den eller de kandidater vi finner intressanta och för en individuell dialog gällande tjänstens exakta utformning. Även om tjänsten delvis är på distans bör du befinna dig regelbundet i Stockholmsområdet.

Har du frågor är du givetvis välkommen att kontakta oss!

 

Nils Ivars                                                 Marcus Bouvin

Redaktör Allt om Juridik                          VD Blendow Publishing

nils.ivars@alltomjuridik.se                       marcus.bouvin@blendow.se