Var med och rösta fram Årets Jurist!

Nu är det dags att kora "Årets Jurist". Bland de tidigare vinnarna finns bland annat Torgny Håstad, Madeleine Leijonhufvud, Elisabeth Massi Fritz, Thomas Olsson, Christina Ramberg och Mårten Schultz – jurister som har gjort starkt intryck både i och utanför juristbranschen.

Allt om Juridik ingår i Blendowkoncernen, där också Dagens Juridik ingår. Medan Allt om Juridik har företagare och icke-jurister i fokus är Dagens Juridik riktat mot jurister som läsarkrets.

I våras fick Dagens Juridiks läsare nominera kandidater till priset och bland de över hundra nomineringar som kom in har nu tio kandidater gått vidare till slutomgången. Urvalet har röstats fram av redaktionerna för Dagens Juridik och Legally Yours bland dem som fick flest nomineringar.

Vinnaren tar emot utmärkelsen i samband med en stor fest för hela branschen där flera priser kommer att delas ut - med "Årets Jurist" som höjdpunkt. Bakom utmärkelsen står Blendow Group samt Dagens Juridik och dess systertidning Legally yours.

Klicka på länken nedan för att rösta. Glöm inte att motivera varför just din kandidat är värd att bli - "Årets Jurist"!

 

De nominerade juristerna är:

Clarence Crafoord, VD Centrum för rättvisa

Johan Eriksson, advokat, Försvarsadvokaterna

Elisabet Fura, chefs-JO

Tove Lindgren, Juridikpodden

Stefan Lindskog, ordförande, Högsta domstolen

Lena Nitz, ordförande, Polisförbundet

Biörn Riese, ordförande, Mannheimer Swartling

Åsa Romson, miljöminister, Miljöpartiet

Caroline Szyber, riksdagsledamot, Kristdemokraterna

Fredrik Wersäll, president, Svea hovrätt

 

Rösta fram "Årets Jurist" genom att klicka på denna länk.

Print Friendly

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail


Trygg Juridik Certifikat

  • För att göra det lättare att välja vilken leverantör man ska samarbeta med så har Allt om Juridik instiftat certifikatet "Trygg Juridik".

    Vi är en del av Sveriges ledande organisation på juridisk information sedan 1992 och vi certifierar från och med 2016 företag som ser seriöst på den juridiska aspekten av sitt företagande. Ingen vill ha juridiska problem och genom att samarbeta med företag som är certifierade så minskar du helt enkelt risken att hamna i oönskade problem.
Läs mer »

Trygghetspaketet

  • Som trygghetskund har du tillgång till ett års juridisk support och vägledning från vår Legal Support. Du får tillgång till våra hjälpmedel och guider som ger dig verktygen att själv förstå juridiken och undvika att göra fel. Bli ett modernt, proaktivt företag – välkommen till Trygghetspaketet.
Läs mer »

Juridisk ordlista

  • Abolition Efterskänkande av eventuellt straff redan innan åtal väckts eller dom avkunnats, i motsats till nåd … Läs mer »
  • Markrofferi Avser att med juridiskt och etiskt tveksamma metoder tillskansa sig äganderätt till mark eller att u… Läs mer »
  • Benefik rättshandling är en juridisk term som innebär att någon utan krav på motprestation lovar eller fullgör något av vä… Läs mer »
Läs mer »
Om Trygghetspaketet: "Precis det svar vi behövde för att känna oss säkra på hur vi kan gå vidare."
Tibi Fastigheter AB