fbpx
 

Arbetsförmåner

Välkommen till Allt om Juridiks quiz om arbetsförmåner! Att vara en attraktiv arbetsgivare blir allt viktigare på den moderna arbetsmarknaden. Förutom att erbjuda en marknadsmässig lön erbjuder därför många arbetsgivare andra fördelar till sina anställda. Det är då viktigt att hålla koll på vilka - främst skattemässiga - regler som gäller. Vad kan du om olika arbetsförmåner? Gör quizet och testa dina kunskaper!

Anna har genom arbetet tillgång till en tjänstebil. Bilen använder hon för att göra kundbesök i tjänsten. Vanligtvis brukar Anna åka kollektivt till jobbet, men ibland, när hon har ett kundbesök i slutet på arbetsdagen, åker hon direkt hem med bilen. Detta sker cirka två gånger i månaden, och Anna bor 15 km från kontoret. Kan Anna göra så?
Nej, Anna måste ha tillstånd från arbetsgivaren för denna användning
Ja, men Anna måste skatta för denna förmån
Ja, Anna kan ibland utnyttja bilen utanför tjänsten

Rätt!

Fel!

Bertil har arbetat på Xanders byggservice i 10 år. Bolaget erbjuder friskvårdsbidrag till samtliga anställda. Bertil har tidigare använt friskvården till ett gymkort, men vill nu istället använda det till att betala ”greenfee” på den lokala golfklubben så han kan spela golf med sina vänner. Kan Bertil använda friskvårdbidraget till detta?
Ja
Nej

Rätt!

Fel!

Christina har genom arbetet en tjänstetelefon. Hennes arbetsgivare, Ymers biltvätt, har uppmärksammat att hon ofta använder telefonen till privata samtal, ibland kostsamma samtal utomlands, och hon gör även köp i appar på sin tjänstetelefon. Ymers biltvätt vill därför dra tillbaka Christinas tjänstetelefon, få de göra det?
Ja
Nej

Rätt!

Fel!

Dimitri har gjort ett strålande jobb på Zebra Consulting den senaste tiden och dragit in massor med pengar. Företagets VD tycker att Dimitri har ytterligare potential och skickar honom därför på en kurs i USA för att vidareutvecklas. För att visa sin uppskattning för Dimitri betalar företaget även flygbiljetter till Dimitris fru och två barn som får följa med på resan. Vad gäller?
Det är en gåva, ingen beskattas
Företaget beskattas
Dimitri måste betala skatt

Rätt!

Fel!

Ester är anställd hos en återförsäljare av musikinstrument. Under löneförhandling erbjuds hon en fin gitarr som hon drömt om länge istället för lönepåslag. Hon tycker det verkar vara en bra idé, men är lite fundersam över skatten. Måste Ester skatta för gitarren?
Ja
Nej

Rätt!

Fel!

Dela detta quiz för att visa ditt resultat!

Var det svårt? Ge oss chansen att kontakta dig och berätta mer om oss och våra juridiska tjänster!

Arbetsförmåner

Du fick %%score%% av %%total%% möjliga!

%%description%%

%%description%%

Loading...

Quiz om arbetsförmåner – att vara en attraktiv arbetsgivare blir allt viktigare. Testa dina kunskaper om arbetsförmåner!