fbpx
 
"Era digitala utbildningar är enligt mig av väldigt hög kvalité och har hjälpt mig att förbättra det juridiska arbetet på vårt företag. Jag uppskattar dessutom möjligheten att genomföra era kurser flera gånger om jag behöver fräscha upp mina kunskaper igen!" - Bert Boork, VD Momenta AB
"Tycker det är ett bra komplement som ger mig möjlighet att se avsnitt när jag själv vill, jag kan avbryta om något dyker upp emellan, jag kan backa och ta om när jag själv vill." - Marie-Louise Moberg Andersen, VD Servicekuben AB
"Jag är mycket positivt överraskad med E-Learning! Maria är en mycket duktig föreläsare. Hon förklarar tydligt och det känns som att man sitter framför henne och att hon pratar med just mig. BG Play har fungerat mycket bra." - Maria Nässlander Dittcloud AB

GDPR: ett år senare

- uppdateringar och viktiga lärdomar
Maria Lindegård Eiderholm Advokat & delägare, Advokatfirman Lindberg & Saxon

Den 25 maj 2018 trädde EU:s dataskyddsförordning GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft och ersatte den svenska personuppgiftslagen. Det innebar stora förändringar för alla som behandlar personuppgifter – vilket i princip alla företag gör på ett eller annat sätt.

I vår digitala kurs går Maria Lindegård Eiderholm igenom vad GDPR och svensk kompletteringslagstiftning har inneburit, de rapporter som Datainspektionen presenterat, de ärenden som Datainspektionen har arbetat med sedan GDPR trädde ikraft samt några av de administrativa sanktionsavgifter som utfärdats i Europa hittills.

Kursen ger dig praktisk information om vad GDPR innebär och ger dig den kunskap som behövs för att fortsätta ditt arbete externt samt internt med efterlevnaden av GDPR, kunskap om hur du ska hantera personuppgiftsincidenter samt ger dig praktiska råd om hur personuppgifter ska hanteras på webbplatser, sociala medier och för molntjänster.

Om du påbörjade ditt företags efterlevnad av GDPR ska du även i fortsättningen se till att GDPR-säkra framtida projekt och avtal!

Kurslängd: 80 minuter

2900:-

Kursinnehåll

  • Dataskydd i det dagliga arbetet.
  • Personuppgiftsansvaret.
  • Information till de registrerade.
  • Lagring av personuppgifter.
  • Gallring och avidentifiering av uppgifter.
  • Webbplatser och sociala medier.

  • Personuppgiftsincidenter.
  • Datainspektionens rapporter.
  • Administrativa sanktionsavgifter i Polen och Frankrike.
  • Datainspektionens tillsyn 2019-2020.
  • EDPB – European Data Protection Board.

Vad ingår?

Vad ingår vid beställning?

Vid beställning får du tillgång till videon samt tillhörande Powerpoint. Du får även tillgång till en checklista inför GDPR. När du gått kursen får du dessutom ett kursintyg.

Hur går du kursen?

Om BG Play

När du beställer får du tillgång till vår webbTV-tjänst BG Play där du kan gå den digitala kursen – så många gånger du vill under ett helt år!

BG Play är enkelt, snabbt och fungerar överallt – på din smartphone, surfplatta och dator.

Har du frågor?

Skriv till oss!

    För att läsa Allt om Juridiks integritetsskyddspolicy kan du klicka här.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

"Har ni lyckats med implementeringen av GDPR efter att förordningen trädde i kraft?"

Webbutik