fbpx
 
"Jag är riktigt nöjd med GDPR-kursen. Den är lätt att förstå, intressant och gav mig och mina anställda den kunskap vi behöver för att förbereda oss inför de nya datareglerna." - Kennet Båth, VD Wonderville AB
"GDPR-kursen har varit till stor hjälp och vi är klara med vårt arbete, just nu håller vi på med översättningen av våra avtal till de språk vi har behov för." - Tommy Wikström, VD Axaco Event System AB
"Jag har använt mig av GDPR-kursen ett par gånger, det är väldigt bra att man kan se om hur många gånger man vill. Jag har just nu en projektgrupp som arbetar med GDPR." - Anneli Vidjelid, Administrativ Chef Svenska köttföretagen AB

Dataskyddsförordningen GDPR

- hantera personuppgifter på rätt sätt
Maria Lindegård Eiderholm Advokat, Advokatfirman Lindberg & Saxon

Den 25 maj 2018 trädde EU:s dataskyddsförordning GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft och ersatte den svenska personuppgiftslagen. Det innebär stora förändringar för alla som behandlar personuppgifter – vilket i princip alla företag gör på ett eller annat sätt. Kundregister, e-postadresser och uppgifter om anställda är alla exempel på vad som räknas som personuppgifter.

I vår digitala kurs går Maria Lindegård Eiderholm igenom den nya dataskyddsförordningen och de nya krav som regleringen fört med sig.

Kursen ger dig praktisk information om vad GDPR innebär och ger dig den kunskap som behövs för att kunna efterleva reglerna.

Datainspektionen, som är tillsynsmyndighet i dessa frågor, har redan börjat granska företag och deras hantering av personuppgifter. Har du inte säkrat ditt företags efterlevnad ännu så är det hög tid att börja nu!

Kurslängd: 100 minuter

3900:-

Kursinnehåll

  • Reglering och tillsyn
  • Vad är en personuppgift?
  • Behandling av personuppgift
  • Aktörer
  • Den nya dataskyddsförordningen
  • Skärpta sanktioner
  • Checklista för tillåten behandling
  • Förutsättningar för personuppgiftsbehandling
  • Informationskrav om hur uppgifterna används
  • Den registrerades rättigheter
  • Överföring av personuppgifter till ett annat land
  • Viktiga nyheter med dataskyddsförordningen
  • Hur förbereder man sig som företag?
  • Bevaring av personuppgifter
  • Säkerheten vid behandling av personuppgifter
  • Personuppgiftsincidenter
  • Dataskyddsombudet
  • Praktiska råd och frågestund ur ett företagsperspektiv

 

Vad ingår?

Vad ingår vid beställning?

Vid beställning får du tillgång till videon samt tillhörande Powerpoint. Du får även tillgång till en checklista inför GDPR. När du gått kursen får du dessutom ett kursintyg.

Hur går du kursen?

Om BG Play

När du beställer får du tillgång till vår webbTV-tjänst BG Play där du kan gå den digitala kursen – så många gånger du vill under ett helt år!

BG Play är enkelt, snabbt och fungerar överallt – på din smartphone, surfplatta och dator.

Har du frågor?

Skriv till oss!

    För att läsa Allt om Juridiks integritetsskyddspolicy kan du klicka här.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

"Vilka policys och rutiner kräver GDPR på ert företag?"

Webbutik