Utbilda dig

 

Att en juristutbildning ger dig som student en bred grund för ett arbete, inom såväl offentlig sektor som privat, råder det inga tvivel om. Idag finns cirka 30 000 yrkesverksamma jurister i Sverige men långt ifrån alla arbetar inom yrken som kräver en specifik juristexamen.

En juristutbildning är väldigt bred och är numera inriktad till stor del på problembaserad inlärning med många praktiska uppgifter och casestudier. Detta utlärningssätt ger studenterna god förmåga att strukturera och lösa svåra problem, något som kännetecknar juristen i yrkeslivet. Utbildningarna skiljer sig dock i viss mån sig åt mellan de olika universiteten. Detta är viktigt att ha i åtanke vid valet av studieort.

Bra att ha i åtanke vid juristutbildningen är att konkurrensen är hårt på den framtida arbetsmarknaden. Höga betyg är därför viktigt i kombination med en social förmåga och viljan att samarbeta. Stora pengar finns att tjäna samtidigt som det är viktigt att komma ihåg att arbetet är hårt och arbetsdagarna kan vara väldigt långa.

Utbildningen för att bli jurist är nio terminer lång och består av sex terminers grundutbildning och tre terminer som utgörs av fördjupningskurser och ett examensarbete (270 högskolepoäng). Antagning sker antingen till hösten eller både till hösten och våren, detta varierar beroende på valet av universitet.

Juristprogrammet erbjuds vid sex universitet på olika orter runt om i Sverige:

Uppsala Universitet >>>

Lunds Universitet >>>
buy tramadol without prescriptionbuy tramadol online without prescriptiontramadol online without prescriptiontramadol online no prescriptionbuy tramadol onlinetramadol for salebuy tramadol online without prescriptionbuy tramadol without prescriptionbuy tramadol without prescriptionbuy tramadol online no prescription
Göteborgs Universitet >>>

Stockholms Universitet >>>

Örebro Universitet >>>

Umeå Universitet >>>

Print Friendly

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Trygg Juridik Certifikat

  • För att göra det lättare att välja vilken leverantör man ska samarbeta med så har Allt om Juridik instiftat certifikatet "Trygg Juridik".

    Vi är en del av Sveriges ledande organisation på juridisk information sedan 1992 och vi certifierar från och med 2016 företag som ser seriöst på den juridiska aspekten av sitt företagande. Ingen vill ha juridiska problem och genom att samarbeta med företag som är certifierade så minskar du helt enkelt risken att hamna i oönskade problem.
Läs mer »

Trygghetspaketet

  • Som trygghetskund har du tillgång till ett års juridisk support och vägledning från vår Legal Support. Du får tillgång till våra hjälpmedel och guider som ger dig verktygen att själv förstå juridiken och undvika att göra fel. Bli ett modernt, proaktivt företag – välkommen till Trygghetspaketet.
Läs mer »

Juridisk ordlista

  • Abolition Efterskänkande av eventuellt straff redan innan åtal väckts eller dom avkunnats, i motsats till nåd … Läs mer »
  • Markrofferi Avser att med juridiskt och etiskt tveksamma metoder tillskansa sig äganderätt till mark eller att u… Läs mer »
  • Benefik rättshandling är en juridisk term som innebär att någon utan krav på motprestation lovar eller fullgör något av vä… Läs mer »
Läs mer »
Om Trygghetspaketet: "Precis det svar vi behövde för att känna oss säkra på hur vi kan gå vidare."
Tibi Fastigheter AB